help me!
datum: 20/03/2019

Pastelkleuren zijn mijn roze draad

De madam achter Studio Kriek


Pastelkleuren zijn mijn roze draad

Het stond in de sterren geschreven dat Ellen Deckx (28) haar studio zou dopen tot kriek. De fascinatie voor dat lekkers werd zelfs bezegeld met een old-school tattoo van kersjes met een strik. “Een passende naam verzinnen voor mijn studio was dus niet echt moeilijk.”

Kort na haar studies begon Ellen parttime te werken als grafisch medewerker in een kleine drukkerij. "Ik nam - na lang wikken en wegen én met veel steun van mijn vrienden - de sprong in het onbekende en startte zelf iets op." Studio Kriek maakt op maat gemaakte en originele ontwerpen. Dit gaat van geboortekaartjes, trouwuitnodigingen, wenskaarten.

Fotografie heeft Ellen ook altijd geboeid. "Na een reis kwam ik thuis met -duusd- foto’s", vertelt ze enthousiast. "Hier maakte ik dan een reisverslag van. En zo is de bal aan het rollen gegaan. Trouwfotografie is iets dat ik heel fijn vind om te doen, die speciale emotionele momenten vastleggen op die ene speciale dag."

"Je mag die verantwoordelijkheid niet onderschatten."

"Je loopt een hele dag achter het koppel aan, soms wel 12 uur aan een stuk en dan moet je achteraf nog foto’s selecteren en bewerken. Wat gigantisch veel tijd in beslag neemt."

Fotograferen bezorgt Ellen een hoop meer stress. "Daarom dat ik niet zo veel foto-opdrachten aanneem doorheen het jaar", zegt ze. "Persoonlijk is ontwerpen minder stresserend voor mij, zo veilig achter mijn laptop-schermpje zitten tokkelen en tekst en beeld in elkaar puzzelen. Zalig", vertelt ze.

Speciallekes

Veel van haar ontwerpen zijn bedoeld als drukwerk. Het is in de zoektocht naar speciale afwerkingen dat ZwartOpWit op haar pad kwam. "Wat ik het sterkste punt vind, is de service. Ik heb al vaker verscheidene vragen gehad of specifieke offerte-aanvragen en die werden altijd heel snel en volledig beantwoord. Daarbovenop komt de prijs-kwaliteit verhouding, die zit meer dan goed, ook voor de “speciallekes” zoals de spot-UV en de zelfklevende folies. De vormgeving en opbouw van de website ziet er ook heel mooi uit. Ondanks het grote assortiment slaagt de drukkerij er toch in om alle producten heel overzichtelijk ten toon te stellen, wat ook stimulerend werkt om te bestellen."

Ellen laat zich vooral inspireren door de kleuren van de natuur, bijvoorbeeld een mooi (roos) luchtje aan de hemel, een zonsondergang op een crispy winteravond,... Van de kleurrijke en speelse Memphis stijl is ze ook wel fan. "Abstracte patronen maken met vlekjes en streepjes door gebruik te maken van verschillende soorten brushes vind ik enorm fijn. Regenboog-en pastelkleuren zijn ook een soort rode, of beter roze, draad doorheen mijn werk. Mijn doel is vooral om mensen een lach op hun gezicht te toveren wanneer ze mijn ontwerpen zien."

Sporty spice

Geloof het of niet, maar in haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met het ontwerpen van wenskaarten die ze sinds kort ook online verkoopt via Etsy. "Het is nog heel pril, maar als ik een melding krijg, word ik heel vrolijk."

"Bij elke bestelling doe ik een vreugdesprongetje."

"Iemand die je niet kent en die je werk oprecht mooi vindt en er daarbovenop nog voor wil betalen, dat doet toch wat bij me"

"Naast mijn werk en passie kan ik intens genieten van een kleurrijke herfstdag in het park in gezelschap van mijn camera", zegt ze. "Sporty spice kan je me niet noemen. Maar ik probeer jaarlijks wél de sneeuw op te zoeken, al dan niet in een overdekte piste of iets noordelijker, het magische Zweden." Ze is volledig het noorden kwijtgeraakt in Scandinavië en dan vooral in Stockholm. "Ik ben nog maar even terug in België na een stage van drie maanden als vormgever bij Prettypegs. ‘t Is daar gewoon zo mooi! En ze hebben daar de lekkerste fika’s met koffie & kanelbullar. Had ik al gezegd dat ik ook van een vettige pizza hou? ;)"

Website Studio Kriek I Instagram @studio.kriek

Word jij ons volgende blogbericht?

Bestel je geregeld drukwerk bij ZwartOpWit. Wij zijn benieuwd naar je verhaal!

Laat iets weten!