help me!

Sinds 1 januari 2017 drukt ZwartOpWit 100% CO2 neutraal. Het volledige drukproces: van prepress en druk, tot afwerking en levering vallen hieronder. We ontvingen hiervoor het gecertificeerde CO2-Vinçotte label. Dé garantie voor echte klimaatinspanningen. Zo groen, da's echt niet te doen! Meer info over dit label

We werken met papier met een FSC-label en milieuvriendelijke inkten. De volledige productie is bovendien ook in eigen land en beheer.

Onze stroom wordt voor de volle 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en waterkracht.

We sensibiliseren onze klanten om hun drukwerk te bundelen in één transport en leveren op vaste dagen. Daarnaast werken we met de CO2 neutrale transportfirma DPD.


Zo groen, da's echt niet te doen!

Wij zijn groentjes

100% groene stroom

Onze stroom wordt voor de volle 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en waterkracht. Bij deze opwekking komt geen CO2 en geen kernafval vrij! (Elexys)

Ons koelsysteem is bovendien energiebesparend. Zo verspillen we geen onnodige stroom.

FSC- en gerecycleerd papier

Al onze gestreken papierkwaliteiten en enveloppen dragen het FSC-logo, ook de ongestreken laserkwaliteit en het briefhoofdpapier. FSC of Forest Stewardship Council is een non-profit organisatie die is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen. Anno 2011 wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en ICCO. De zogenaamde FSC-standaard voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu en economische belangen in balans.

Een drukkerij die het FSC-keurmerk wil gebruiken en FSC-gecertificeerde producten wil verwerken, moet meewerken aan een audit georganiseerd door een onafhankelijke certificeringsinstantie. Drukkerij Bulckens behaalde dit certificaat begin 2009 (FSC Mixed Credit CO15373). FSC is onze standaard. We drukken dus steeds op FSC-gecertificeerd papier.

Naast het brede gamma aan FSC-papierkwaliteiten, mochten 100% gerecycleerde papiersoorten niet ontbreken.

Cyclus print is een hoogstaand grafisch papier met een natuurlijke tint, vervaardigd uit 100% gerecycleerde vezel. Cyclus heeft een groot aantal milieucertificaten waaronder 'De Blauwe Engel', het Europees Ecolabel (EU-flower), ISO 14001 en EMAS.

Ecologisch zonder compromissen

We geven alle afval gescheiden mee aan een gecertificeerde firma voor recyclage of verwerking. Daarnaast worden alle chemische stoffen en solventen gerecycleerd. 100% recyclage van papierafval en van drukvormen. Niet te doen zo groen!

Vegetale inkten

Onze inkten zijn op basis van vegetale (lees plantaardige) oliën. Solventinkten worden bij ons vervangen door UV-inkten.

Dit houdt in dat de gangbare minerale oliën, nodig om harsen, droogstoffen en pigmenten in een viskeuze massa te houden, vervangen zijn door plantaardige oliën.

Transport

Door telkens op vaste dagen en uren te leveren, sturen we minder vrachtwagens de baan op. We sensibiliseren klanten bovendien om hun drukwerken zo veel mogelijk te bundelen in één transport.

En dat is beter voor ons milieu!

PEFC

CO2 neutraal