help me!
datum: 16/04/2018
categorie: communie lentefeest

Creatief voor de communielens

Communie- & lentefeest


Creatieve communieshoots

We ontmoeten Pascale Van Den Bergh (47), creatieve duizendpoot en mama van een enthousiaste tienerdochter en 2 “boven haar hoofd gegroeide” jongemannen. In hartje Kempen is ze beter gekend als madame Piaf en baat ze de gelijknamige Studio Piaf uit. De studio is klein maar gezellig, met allerhande hippe achtergronden en leuke attributen. Ideaal voor al dat kleine gespuis dat voor haar lens wil komen staan.

Hoe ben je met fotografie begonnen?
Ik ben van kindsbeen al een creatieve duizendpoot geweest en heb een liefde gekweekt voor vorm, kleur en compositie. Mijn eerste kennismaking met fotografie was tijdens mijn grafische opleiding en dat was meteen een match. Na jaren de focus te hebben gericht op mijn gezin heb ik enkele jaren geleden met super veel enthousiasme de draad weer opgepikt. En kijk nu: dreams come true, een eigen fotostudio met zeer fijne klanten. Als ik een reportage doe probeer ik dat altijd op een spontane en ongedwongen manier te doen. En met mijn kennis van kleur en vorm probeer ik er zo mijn eigen creatieve stempel op te drukken.

Het communieseizoen is volop bezig. Hoe ziet jouw ideale communiefoto er uit?
Ik hou van een spontane look en ontspannen blik waarop de oogjes twinkelen.

Wat is de grootste uitdaging aan een fotoshoot met kinderen?
Geduld en vertrouwen. De meeste kids zijn wat gespannen en nerveus bij het begin van een sessie, zijn heel benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Ik probeer wat vertrouwen te winnen, op het gemakje met een babbel en een grapje en dan komt de spontaniteit vanzelf. Niets moet, veel kan. Maar het vraagt tijd en dat heb ik er graag voor over! Als de kinderen me achteraf komen vertellen dat ze de sessie heel leuk vonden dan is de missie geslaagd. Het is echt wel lachen en plezier maken!

Trek je er graag op uit? Of hou je van indoor shoots?
Heel graag trek ik er op uit tijdens de zomer en de herfst. De zwoele zonnige zomeravonden geven een prachtig licht en de herfstkleuren zijn een enorme troef. In Olen en omgeving zijn er heerlijke plekjes die ideaal zijn. Tijdens de wintermaanden stoom ik mijn studio klaar voor de kerstshoots. En in het vroege voorjaar met de communie kan je me vooral in de studio vinden en als het weer mee zit ook buiten tussen al dat nieuw fris groen.

Welke producten bestel je vaak bij zwartopwit.be?
Al de fotokaarten die ik ontwerp, de blikken luxe dozen en mijn reclame flyers. Om de muren van mijn studio wat op te fleuren met mijn favoriete foto’s bestel ik vergrotingen op forex.

Op welk papier komen jouw foto’s het mooist tot hun recht? En waarom?
De matte afwerking van de LUX mat vind ik geweldig bij foto’s met een retro tintje en bij zwart-wit foto’s. Bij de studiofoto’s waar ik heel vaak met kleurtjes werk, gebruik ik de de LUX gloss. Deze afwerking heeft een subtiele glans en laat de kleuren heel mooi en levendig tot hun recht komen.

Je organiseert ook fun-days, wat zijn dat precies?
Het zit’m in de originaliteit, niet waar? Speciaal voor al die feestvierders organiseer ik in maart of april dagen waarop ik fotosessies doe rond een thema, zowel op een buitenlocatie als in mijn studio. Ik bouw een kleine setting en kleed deze aan met leuke spullen. Leve de creativiteit! De retro buiten FUN-day met een beauty van een VW-oldtimer, is altijd weer een succes. In de studio ben ik dit jaar de groene en gezonde toer op gegaan met echte bloemen, exotische planten, en heel veel fruit ;-). Laat de zomer maar komen!

Foto's Studio Piaf

Zelf communiedrukwerk bestellen?

Van fotokaarten, fotoprints op groot formaat, tot inkleding van het communiefeest (placemats, menukaarten,...) Ontdek ons uitgebreide gamma communiedrukwerk.

Bekijk onze prijzen. Niet gevonden wat je zocht? Stuur gerust een mailtje via info@zwartopwit.be of bel naar ZwartOpWit op het nummer 014 28 58 78

Ontdek ons gamma

datum: 29/06/2017
categorieën: XXL en vacature

Laurens zoekt een opvolger

Vacature XXL-medewerker


Ik ben Laurens
en ik zoek mijn opvolger.

Laurens (24) werd als tiener op school gebeten door de grafische microbe. Op de XXL-afdeling van ZwartOpWit print hij momenteel op alle soorten materialen: aluminium, hout, zelfklevende folies... In september start voor hem een nieuwe uitdaging als leerkracht: "Ik wil nu zelf jonge gasten warm maken voor dit prachtige vak. Maar eerst nog een waardige opvolger vinden."

Ik kwam hier heel toevallig terecht. Tijdens mijn vorige job bestelde ik regelmatig drukwerk via zwartopwit.be. De service en kwaliteit die ze boden sprak mij enorm aan. De klant staat centraal, dat is echt top. De leuke website maakt het eveneens zeer aangenaam om drukwerk online te bestellen. Super eenvoudig en vooral razendsnel.

Toen het me tijd leek voor een nieuw avontuur gaf een kennis bij ZwartOpWit me het mailadres voor een open sollicitatie. Een paar maanden later kreeg ik plots telefoon van Manu, de zaakvoerder, met de vraag of ik eens wilde langskomen om kennis te maken. Van het een kwam het ander en enkele weken later maakte ik deel uit van het jonge XXL-team.

Gratis fitness

Een dag bij ZwartOpWit ziet er nooit hetzelfde uit. De uren schommelen van 6 tot 9 uur per dag, afhankelijk van de hoeveelheid werk. Er hangt zeker geen "nine to five" mentaliteit, wat mij heel erg bevalt. Het leuke aan een werkweek is dat er telkens naar twee deadlines gewerkt wordt: woensdag en vrijdag. De tijd vliegt letterlijk voorbij doordat je constant in de weer bent.

In de XXL-afdeling verwerk ik enorm veel soorten materialen. Hierdoor is elke dag wel anders. De job beperkt zich zeker niet tot enkel "printen". Al het bedrukte materiaal (aluminium, hout, zelfklevende folies...) moet op maat worden gesneden of gefreesd.
Ik hoef 's avonds niet meer naar de fitness, die krijg ik er gratis en voor niets bij.

Ik leer nog elke dag bij. Niet te geloven hoe uitgebreid de large-format wereld is. Maatwerk voor klanten, testen op nieuwe materialen... ZwartOpWit is heel erg mee met de laatste nieuwe ontwikkelingen, super interessant en afwisselend! Nu het festivalseizoen volop aan de gang is, is het voor een fuifbeest als mij ook tof om dit soort reclamewerken te mogen verwerken. De muziekboxen in onze werkhal klinken bovendien geweldig!

Microbe

Het is altijd een droom geweest om als leerkracht aan de slag te gaan in de school waar ik vroeger een grafische opleiding volgde. Ik wil graag zelf jonge gasten warm maken voor dit prachtige vak. Een tijdje terug kreeg ik de vraag om enkele vrijgekomen lesuren op te vullen.

Ik stond voor een belangrijke keuze: deze fijne, werkzekere job opgeven of een andere uitdaging van groot formaat aangaan? Na een aantal slapeloze nachten hakte ik de knoop door. Deze kans kan ik echt niet laten liggen. Vanaf 1 september ga ik terug naar school en sta ik voor de eerste maal aan de andere kant van de klas. Spannend!

Niet twijfelen, gewoon doen!

Ben je iemand die gebeten is door de grafische XXL-microbe en graag zijn of haar (ja hoor: een pittige dame is zeker ook welkom) handen uit de mouwen steekt? Heb je een "work hard, play hard" mentaliteit en zou je graag in een dynamisch team willen werken in onze drukkerij in Herenthout? Dan stel ik je graag voor aan onze zaakvoerder Manu. Het eerste gesprek valt behoorlijk goed mee, dat kan ik je wel verzekeren.

Stuur me gerust een mailtje via laurens@zwartopwit.be of bel naar ZwartOpWit op het nummer 014 28 58 78

Tot snel!