help me!
datum: 25/10/2018

FSC Project Award 2018

FSC Project Award 2018


Yes! Onze nieuwe kantoorruimte werd bekroond met de FSC Project Award.

Een tijdje geleden had onze liefste zaakvoerder een leuk idee. Meer een experiment om u tegen te zeggen eigenlijk. Hij wilde zelf onze nieuwe kantoorruimte bouwen, volgens een compleet herbruikbaar concept en zonder waste of afval. Die opdracht was met moeite een uitdaging te noemen. ‘Breinbreker’ klinkt dus iets juister in deze context.

QuadriVille: een houten meccano XXL als kantoorruimte

In de buik van een van onze grote en lawaaierige productiehallen wilden we milieu- en mensvriendelijke bureaus. Die dan bovendien ook nog eens op om het even welk moment opnieuw af te bouwen zouden zijn en ergens anders weer neer te planten. Eventueel zélfs in een compleet andere vorm.

We durven namelijk wel eens wat te schuiven in de productiehallen en het is niet ondenkbaar dat ook de nieuwe kantoren ooit weer [moeten] verhuizen. Handig dus dat de superdeluxe kantoorruimte meegenomen en in een andere constellatie weer opgebouwd kan worden.

Ontwerper

Een duurzaam en hernieuwbaar systeem bedenken, een universele 3D puzzel die bestaat uit verschillende modules, zoiets is geen sinecure. Om dat te kunnen waarmaken hadden we een soort ‘legohoofd’ nodig. Dat vonden we gelukkig bij onze collega, tevens ontwerper en bouwer WOUT FIERENS.

Zijn partner Mick en hij zijn namelijk van alle kunstmarkten thuis en hebben van de kruisbestuiving tussen verschillende disciplines hun waarmerk gemaakt. Op deze mooie website zie je een aantal van hun projecten: https://www.mick-wout.com

En als je met designers werkt, moet je hen genoeg experimenteerruimte en alle vrijheid geven. Dat is dan ook precies wat we deden. Carte blanche.

 
 
 
 
 

Het getal vier in de hoofdrol

Wout heeft de nieuwe 100% herbruikbare kantoorruimte gebouwd met FSC gecertificeerd hout en … spanbanden! Dat multiplex hout is Radiata Pine uit Polen en heeft als voordeel dat er geen ‘knopen’ in de houttekening zitten.

De constructie zelf heeft iets van een Matroesjka: zo’n Russisch houten popje waar een steeds kleiner wordend exemplaar binnenin zit. Want het is een gebouw in een gebouw. Maar het meest lijkt het nog op een meccano XXL.

Wout doopte zijn bouwwerk ‘QuadriVille’.

Niet omdat er bij ons quadri gedrukt wordt, wél omdat de basis en het vertrekpunt van deze universele puzzel een vierkant van vier op vier is. Elk element en iedere structuur in QuadriVille is een vermenigvuldiging of deling van dit vierkant. We hebben er een meetlat naast gelegd. Overal kom je deze afmetingen tegen: 20, 40, 80, 120, 160 en 200 mm. Daardoor is de uiteindelijke constructie ook 3,2 m hoog, 5,6m breed en 12m lang geworden. Geen toeval.

FSC Project Award

Recent werden de FSC Project Awards uitgereikt door FSC België en werd ons kantoorproject bekroond in de categorie projectbouw. Door gebruik te maken van FSC gecertificeerd hout dragen we bij aan het behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Zaken die wij erg belangrijk vinden. In 2009 behaalden we als bedrijf het FSC certificaat en in 2018 het PEFC certificaat. Daar kwam ook nog eens het CO2-Vinçotte label bij . Elke stap die we zetten, is er een om te groeien in milieubewustheid.

Wordt vervolgd

Onze eerste modulaire constructie is intussen klaar en biedt ruimte voor 8 mensen.

We hebben de meccano-smaak echter te pakken want in de pipeline zitten ook nog een lounge (joepie!), een lunchplek en sanitair.

Benieuwd?

Ook onze nieuwe beursstand werd op eenzelfde vernuftige manier in elkaar gepuzzeld. Wie benieuwd is kan hem een eerste keer bewonderen op de Festivak-beurs op 7 en 8 november in de Nekkerhal in Mechelen.

Ik kom af!

datum: 16/04/2018
categorie: communie lentefeest

Creatief voor de communielens

Communie- & lentefeest


Creatieve communieshoots

We ontmoeten Pascale Van Den Bergh (47), creatieve duizendpoot en mama van een enthousiaste tienerdochter en 2 “boven haar hoofd gegroeide” jongemannen. In hartje Kempen is ze beter gekend als madame Piaf en baat ze de gelijknamige Studio Piaf uit. De studio is klein maar gezellig, met allerhande hippe achtergronden en leuke attributen. Ideaal voor al dat kleine gespuis dat voor haar lens wil komen staan.

Hoe ben je met fotografie begonnen?
Ik ben van kindsbeen al een creatieve duizendpoot geweest en heb een liefde gekweekt voor vorm, kleur en compositie. Mijn eerste kennismaking met fotografie was tijdens mijn grafische opleiding en dat was meteen een match. Na jaren de focus te hebben gericht op mijn gezin heb ik enkele jaren geleden met super veel enthousiasme de draad weer opgepikt. En kijk nu: dreams come true, een eigen fotostudio met zeer fijne klanten. Als ik een reportage doe probeer ik dat altijd op een spontane en ongedwongen manier te doen. En met mijn kennis van kleur en vorm probeer ik er zo mijn eigen creatieve stempel op te drukken.

Het communieseizoen is volop bezig. Hoe ziet jouw ideale communiefoto er uit?
Ik hou van een spontane look en ontspannen blik waarop de oogjes twinkelen.

Wat is de grootste uitdaging aan een fotoshoot met kinderen?
Geduld en vertrouwen. De meeste kids zijn wat gespannen en nerveus bij het begin van een sessie, zijn heel benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Ik probeer wat vertrouwen te winnen, op het gemakje met een babbel en een grapje en dan komt de spontaniteit vanzelf. Niets moet, veel kan. Maar het vraagt tijd en dat heb ik er graag voor over! Als de kinderen me achteraf komen vertellen dat ze de sessie heel leuk vonden dan is de missie geslaagd. Het is echt wel lachen en plezier maken!

Trek je er graag op uit? Of hou je van indoor shoots?
Heel graag trek ik er op uit tijdens de zomer en de herfst. De zwoele zonnige zomeravonden geven een prachtig licht en de herfstkleuren zijn een enorme troef. In Olen en omgeving zijn er heerlijke plekjes die ideaal zijn. Tijdens de wintermaanden stoom ik mijn studio klaar voor de kerstshoots. En in het vroege voorjaar met de communie kan je me vooral in de studio vinden en als het weer mee zit ook buiten tussen al dat nieuw fris groen.

Welke producten bestel je vaak bij zwartopwit.be?
Al de fotokaarten die ik ontwerp, de blikken luxe dozen en mijn reclame flyers. Om de muren van mijn studio wat op te fleuren met mijn favoriete foto’s bestel ik vergrotingen op forex.

Op welk papier komen jouw foto’s het mooist tot hun recht? En waarom?
De matte afwerking van de LUX mat vind ik geweldig bij foto’s met een retro tintje en bij zwart-wit foto’s. Bij de studiofoto’s waar ik heel vaak met kleurtjes werk, gebruik ik de de LUX gloss. Deze afwerking heeft een subtiele glans en laat de kleuren heel mooi en levendig tot hun recht komen.

Je organiseert ook fun-days, wat zijn dat precies?
Het zit’m in de originaliteit, niet waar? Speciaal voor al die feestvierders organiseer ik in maart of april dagen waarop ik fotosessies doe rond een thema, zowel op een buitenlocatie als in mijn studio. Ik bouw een kleine setting en kleed deze aan met leuke spullen. Leve de creativiteit! De retro buiten FUN-day met een beauty van een VW-oldtimer, is altijd weer een succes. In de studio ben ik dit jaar de groene en gezonde toer op gegaan met echte bloemen, exotische planten, en heel veel fruit ;-). Laat de zomer maar komen!

Foto's Studio Piaf

Zelf communiedrukwerk bestellen?

Van fotokaarten, fotoprints op groot formaat, tot inkleding van het communiefeest (placemats, menukaarten,...) Ontdek ons uitgebreide gamma communiedrukwerk.

Bekijk onze prijzen. Niet gevonden wat je zocht? Stuur gerust een mailtje via info@zwartopwit.be of bel naar ZwartOpWit op het nummer 014 28 58 78

Ontdek ons gamma