help me!

munken pure rough

20 jaar geleden veroorzaakte Zwartopwit heel wat deining in de grafische wereld door kwalitatief offset drukwerk bereikbaar te maken voor elke ontwerper. Vandaag leggen we meer dan ooit de nadruk op die kwaliteit en loopt de liefde voor ongestreken, verfijnde papiersoorten door de vezels van al onze medewerkers. Door Munken op te nemen in ons standaardgamma, herhalen we deze garantie zwart op wit.

Munken Pure Rough Light Munken Pure Rough Medium Munken Pure Rough Normal Munken Pure Rough Heavy

buitengewoon eerlijk designpapier
voor buitengewoon heerlijk drukwerk

Geproduceerd in Munkedal, in één van de meest ecologisch verantwoorde papierfabrieken, is dit designpapier geschikt voor een brede waaier aan hoogwaardig en fijn geprinte communicatie. Van luxe fotoprojecten tot magazines, boeken en volledige huisstijlen. Het is het favoriete papier van menig creatief ontwerper.

ongestreken

ruw

verouderings-
bestendig

opdikking
1.4

crèmewit

wij bieden munken aan
in 4 gewichtige varianten

light 90g

Door de hoge opdikking (1.4) voelt zelfs dit laagste gramgewicht stevig aan. Ideaal voor het binnenwerk van je creatief magazine, flyers, folders, brochures...

medium 120g

Deze dikte is geschikt voor diverse toepassingen van je huisstijl, jaarrapporten en andere creatieve ontwerpen zoals flyers, folders en brochures.

normal 170g

Een stevige folder, kaart, een productfiche of als designcover van je magazine.

heavy 300g

Klepper van designpapier. Geschikt voor stevige mappen, naamkaartjes, luxe-flyers en andere creatieve afdrukken.

gramgewicht
(g/m2)

dikte
(mm)

opdikking
(dikte/gramgewicht)

witheid
(ice)

opaciteit
(%)

helderheid
(ISO 2470/D65%)

ruwheid
(bendtsen,ml/min)

munken pure rough light

90

0,13

1.4

62

90

80

550

munken pure rough medium

120

0,17

1.4

62

90

80

550

munken pure rough normal

170

0,24

1.4

62

90

80

550

munken pure rough heavy

300

0,42

1.4

62

90

80

550

opdikkend
papier dat dik in
de smaak valt

Het ongestreken oppervlak en de warme crèmewitte tint van Munken Pure Rough zorgen voor een nog natuurlijker papiergevoel en geven afbeeldingen een eigen karakter. Het papier heeft een hoge opdikking (1.4), waardoor je voor een lager gramgewicht kan kiezen, zonder dat het drukwerk aan dikte of stijfheid inboet.

unieke eigenschappen

Munken van Arctic Paper kent een uitgebreid gamma van ongecoate, opdikkende designpapieren met een authentieke uitstraling en natuurlijke touch. Het papier is beschikbaar in 4 verschillende tinten, van spier- tot crèmewit, 2 afwerkingen en grammages van 90 tot 600g. Wij kozen ervoor om de Munken Pure Rough in ons standaardgamma op te nemen in 4 gewichten: 90, 120, 170 en 300g. Dit crèmekleurig papier heeft een ruwe structuur en is een sensatie voor je zintuigen. Het is bovendien één van de meest milieuvriendelijkste in z’n soort.

toepassingen

Munken Pure Rough leent zich voor een brede waaier aan toepassingen. Het papier wordt zeer hoogwaardig en fijn bedrukt. Ideaal dus voor huisstijlen, communicatieprojecten, luxe-designs, magazines, boeken, jaarrapporten en andere creatieve ontwerpen. Foto’s komen haarscherp tot leven en de crèmetint zorgt voor een warm en natuurlijk gevoel. Door de hoge opdikking (1.4) voelen zelfs de lagere gramgewichten stevig aan. Munken Pure Rough is het lievelingspapier van tal van creatieve designers en uitgevers.


uniek papier
gemaakt op een
unieke plek

illustratie van een vis en een fabriek

In Munkedal, ongeveer 100 km ten noorden van Göteborg, ligt een van de mooist gelegen papierfabrieken ter wereld, Arctic Paper Munkedals AB.

fabriek naast de rivier in zweden
→ De fabriek bevindt zich vlakbij een natuurgebied,
2 rivieren en de Gullmarn fjord in Zweden.

Op de plaats waar de rivier de Munkedal samenkomt met de rivier de Örekil, visten monniken vaak op zalm voor het klooster bij Bokenäset, aan het strand van de Gullmarn fjord. Later gaven ze hun naam aan het landgoed, de papierfabriek, het dorp, de regio en, uiteindelijk, het merk van het papier: Munken.

Dat is nu achthonderd jaar geleden, maar de Örekil rivier wordt nog steeds beschouwd als een van de beste zalmrivieren van Zweden, met veel vissers die ieder jaar een bezoek brengen. De afgelopen 20 jaar zijn belangrijke investeringen gedaan en tegenwoordig is de fabriek een van de meest milieuvriendelijke papierfabrieken ter wereld.

Zo heeft de fabriek één van de laagste waterconsumpties in de industrie. Een merendeel van het water wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur.

een milieu
bewuste keuze

Munken is EU Ecolabel en FSC® gecertificeerd ongestreken, kwaliteitspapier. Het is milieuvriendelijk en vormt de ideale keuze voor bedrijven die wensen dat hun drukwerk een oprechte, natuurlijke indruk nalaat. Net als biotop is het vrij van optische witmakers.

certificaten
social media ongestreken
social media ruw
social media crèmewit
social media verouderingsbestendig
social media opdikking
social media gewicht