help me!

MunkenPure Rough

Munken Pure Rough heavy Munken Pure Rough light Munken Pure Rough medium Munken Pure Rough normal

Buitengewoon designpapier

voor buitengewoon drukwerk.

Het ongestreken oppervlak en de crèmewitte tint van het Munken Pure Rough zorgen voor een nog natuurlijker papiergevoel en geven afbeeldingen een eigen karakter. Het ideale alternatief voor je Biotop. Het papier heeft een hoge opdikking, waardoor je voor een lager gramgewicht kunt kiezen, zonder dat het drukwerk aan dikte of stijfheid inboet. Wij bieden het papier aan in 4 verschillende grammages.

MUNKEN Pure Rough light

Door de hoge opdikking (1,4) voelt zelfs dit laagste gramgewicht stevig aan. Ideaal voor het binnenwerk van je creatief magazine, flyer, folder en brochures.

90g

0,126mm

ongestreken

ruw

MUNKEN Pure Rough medium

Deze dikte is geschikt voor diverse toepassingen van je huisstijl, jaarrapporten en andere creatieve ontwerpen zoals flyers, folders en brochures.

120g

0,168mm

ongestreken

ruw

MUNKEN Pure Rough normal

Een stevige folder, kaart of een productfiche of als designcover van je magazine.

170g

0,238mm

ongestreken

ruw

MUNKEN Pure Rough heavy

Klepper van designpapier. Geschikt voor stevige mappen, naamkaartjes, luxe-flyers en andere creatieve (foto)afdrukken.

300g

0,420mm

ongestreken

ruw


boek icoon

Opdikkend papier,

dat dik in de smaak valt.

Geproduceerd in één van de meest ecologisch-verantwoorde papierfabrieken in Munkedal is dit designpapier geschikt voor een brede waaier aan hoogwaardig en fijn geprinte communicatie. Van luxe fotoprojecten tot magazines, boeken en volledige huisstijlen. Het is het favoriete papier van menig creatief ontwerper, designer en eindklant.

referenties

Unieke eigenschappen

Munken van Arctic Paper kent een uitgebreid gamma van ongecoate, opdikkende designpapieren met een authentieke uitstraling en natuurlijke touch. Het papier is beschikbaar in 4 verschillende tinten, van spier- tot crèmewit, 2 afwerkingen en grammages van 90 tot 600g. Wij kozen ervoor om de Munken Pure Rough in ons standaardgamma op te nemen in 4 gewichten: 90, 120, 170 en 300g. Dit crèmekleurig papier heeft een ruwe structuur (550 bendsten) en is een sensatie voor je zintuigen. Het is bovendien één van de meest milieuvriendelijkste in z’n soort.

Toepassingen

Munken Pure Rough leent zich voor een brede waaier aan toepassingen. Het papier wordt zeer hoogwaardig en fijn bedrukt. Ideaal dus voor huisstijlen, communicatieprojecten, luxe-designs, magazines, boeken, jaarrapporten en andere creatieve ontwerpen. Foto’s komen haarscherp tot leven en de crèmetint zorgt voor een warm en natuurlijk gevoel. Door de hoge opdikking (1,4) voelen zelfs de lagere gramgewichten stevig aan. Munken Pure Rough is het lievelingspapier van tal van creatieve designers en uitgevers.

vis icoon

Uniek papier, gemaakt op een unieke plek

In Munkedal, ongeveer 100 km ten noorden van Göteborg, ligt een van de mooist gelegen papierfabrieken ter wereld, Arctic Paper Munkedals AB.

foto van de fabriek
De fabriek bevindt zich vlakbij een natuurgebied, 2 rivieren en de Gullmarn fjord in Zweden.

Op de plaats waar de rivier de Munkedal samenkomt met de rivier de Örekil, visten monniken vaak op zalm voor het klooster bij Bokenäset, aan het strand van de Gullmarn fjord. Later gaven ze hun naam aan het landgoed, de papierfabriek, het dorp, de regio en, uiteindelijk, het merk van het papier: Munken.

Dat is nu achthonderd jaar geleden, maar de Örekil rivier wordt nog steeds beschouwd als een van de beste zalmrivieren van Zweden, met veel vissers die ieder jaar een bezoek brengen. De afgelopen 20 jaar zijn belangrijke investeringen gedaan en tegenwoordig is de fabriek een van de meest milieuvriendelijke papierfabrieken ter wereld.

Zo heeft de fabriek één van de laagste waterconsumpties in de industrie. Een merendeel van het water wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur.

bomen icoon

Een milieubewuste keuze.

Munken is EU Ecolabel, FSC® FSC-C020637 gecertificeerd en PEFC™ PEFC/05-33-99-gecertificeerd ongestreken, fijn kwaliteitspapier. 
Het is milieuvriendelijk en vormt de ideale keuze voor bedrijven die wensen dat hun drukwerk een oprechte, natuurlijke indruk nalaat.

certificaten