help me!
datum: 25/07/2023

Een creatieve versterking voor Zwartopwit Mechelen

Voortaan passen Simon en Jef op ons hok in de Maurits Sabbestraat.


een creatieve versterking
voor zwartopwit in mechelen

Zwartopwit staat al meer dan 20 jaar op de kaart in Mechelen. In het voorjaar van 2023 verhuisde het servicepunt uit de oudste garage in Wagenoord hoekje om naar de Maurits Sabbestraat. Deze gloednieuwe toplocatie werd omgetoverd tot een servicepunt met een echte Zwartopwit look and feel, voor het eerst volledig in eigen beheer. Spring eens binnen en kom er de sfeer van onze drukkerij opsnuiven.

Net als in Herenthout en Antwerpen, kan je in Mechelen terecht voor het afhalen van bestellingen, stalen en technische informatie. Daarnaast is hier ook ruimte voor het bespreken van projecten en drukwerk. Collega's en compagnons Simon en Jef ontvangen je met open armen in hun creatief nest.

Aan fijn gezelschap hier geen gebrek, in Mechelen vind je de ideale combinatie tussen ervaring en creativiteit. Deze twee mannen vullen elkaar perfect aan, zonder haantjesgedrag. Na 15 jaar op zijn vaste plek in de drukkerij, voelde collega Jef iets kriebelen voor het mooie Mechelen. In zijn zoektocht naar meer rechtstreeks klantencontact, nam hij het nieuwe servicepunt onder zijn vleugels. En toen kwam Simon aangefietst... letterlijk! Simon, ook wel Chapo genoemd, is een echte creatieve ziel met een passie voor grafisch ontwerp en illustratie. Kwam die even handig binnengewaaid!

studio chapo

Met een diploma in reclamevormgeving, deed Simon hiervoor heel wat ervaring op als creative / art director bij verschillende reclamebureaus in het Brusselse en Leuven. Naast zijn fulltime job was hij steeds creatief aan de slag met zijn bijberoep als grafisch ontwerper voor kleine zaken en verenigingen. Na een tijdje maakte Simon de beslissing om voltijds zelfstandig aan de slag te gaan. Onder het alias van zijn bijnaam ontstond Studio Chapo.

Al snel ontwikkelde Simon een eigen, eerder illustratieve stijl. Catchy kleuren, simpele vormen en slimme ideeën, blijkt de winnende combinatie voor Studio Chapo te zijn. Vaarwel klassiek grafisch ontwerp... al snel maakte huisstijlen en logo's plaats voor deze nieuwe passie en leuke projecten.

"Ik ben geen traditionele illustrator, ik kan eigenlijk totaal niet goed tekenen... Bij mij draait het om de concepten, die ik als ruwe schetsen op papier zet en vervolgens, bijna al beeldhouwend, uitwerk in mijn tekenprogramma's."

sociaal contact

Studio Chapo is een eenmanszaak die Simon tot voorheen volledig van thuis, in Mechelen, deed draaien. Ondanks het gemak van zo dicht bij huis te werken, ontstond er volgens hem toch ook kleine vorm van sociale verwaarlozing... "Als je altijd alleen thuis werkt, zie je natuurlijk niet zo veel mensen... Ik heb dan maar eens een coworking space uitgeprobeerd, maar dat was niet helemaal mijn ding," vertelt Simon. Ondertussen zette Simon zijn werk thuis alleen verder, niet ideaal maar er was niet meteen een andere oplossing.

"Ik vertelde al eens iets tegen mijn kat, maar die zei nooit iets terug..."

In mei 2023 viel het oog van Simon op ons vernieuwd servicepunt om de hoek. Op zoek naar nieuwe leuke projecten, waagde hij zijn kans met een enthousiast mailtje naar onze marketingafdeling. Uit een totaal onverwachte hoek kwam het voorstel om deel uit te maken van ons team in Mechelen. Met weinig aarzeling en een aantal fijne gesprekken, werd de knoop doorgehakt, het was een match! Voortaan kan je met Chapo een babbeltje slaan op maandag, dinsdag en woensdag in het gezelligste afhaalpunt van Mechelen. Op woensdag, donderdag en vrijdag ontvangt Jef je met de glimlach.

meer info

Adres: Maurits Sabbestraat 123 2800 Mechelen
Check het schitterende werk van Studio Chapo op zijn website.

Openingsuren servicepunt