help me!

maco design mat

Een diep mat, gestreken designpapier met een zachte structuur. Door zijn natuurlijke look te behouden, kan deze papiersoort net dat tikkeltje meer. Met zijn hoge opdikking voeg je volume toe aan je drukwerk zonder extra gewicht. Hierdoor hebben lagere gramgewichten toch een stevige touch. Ook voor verzending is deze eigenschap ideaal. Uitstekend voor kunstboeken, magazines, haarscherpe fotoprints of creatieve posters.

Maco Design Mat Light Maco Design Mat Medium Maco Design Mat Calibre Maco Deign Mat Bold

mat designpapier,
zachte structuur

Met het karakteristiek matte oppervlak van Maco Design Mat is het mogelijk om schitterende drukresultaten te bekomen, zowel voor haarscherpe beelden als zachte egale kleurvlakken. Maco Design Mat komt uit de collectie Arctic Volume White en kan je in ons gamma terugvinden in 4 gewichten: 100, 130, 150 en 250g. Dit designpapier heeft een zachte structuur en is een echte schittering voor het creatieve oog.

gestreken

zacht

opdikking
1.1

hoge witheid
CIE 120

4 stoere
gewichten

light 100g

Door een opdikking van 1.1 kan dit gestreken designpapier perfect dienen als folder of voor het binnenwerk van je creatief magazine.

medium 130g

Perfect voor het binnenwerk van een brochure, een planner of flyer. Dit gewicht behoort ook tot één van onze nieuwe standaarden voor affiches.

calibre 150g

Een gewicht met robuust karakter voor het net iets steviger drukwerk zoals het binnenwerk van een kunstboek of luxemagazine.

bold 250g

Een stevig en stoer gewicht dat zich moeiteloos laat rillen. Gepast voor kaarten, uitnodigingen en stijlvolle covers. Ook ideaal voor creatieve (foto)afdrukken.

calibre & bold

Samen met de introductie van Maco Design Mat voegen we twee gloednieuwe gewichten toe aan onze collectie. Calibre en bold zijn twee stoere grammages die zich zonder problemen tussen ons huidig aanbod plaatsen. Laat je niet verrassen door hun bescheiden gramgewicht. Door hun hoge opdikking hebben ze toch een stevige touch.

opzij, opzij, opzij…

In het gekende rijtje: light, medium, normal en heavy kan je calibre tussen medium en normal plaatsen. Bold weegt iets minder dan heavy maar leent zich door zijn hoge opdikking voor dezelfde toepassingen.

gramgewicht
(g/m2)

dikte
(mm)

opdikking
(dikte/gramgewicht)

witheid
(ice)

opaciteit
(%)

helderheid
(ISO 2470/D65%)

zachtheid
(PPS)

maco design mat light

100

0,110

1.1

120

93

96

4.4

maco design mat medium

130

0,143

1.1

120

96

96

4.4

maco design mat calibre

150

0,165

1.1

120

97

96

4.4

maco design mat bold

250

0,275

1.1

120

99

96

4.4

een gestreken
papier van een
ander kaliber

Maco Design Mat doet drukwerk stralen. Het karaktervolle oppervlak tussen glans en mat maakt het verschil. Anders dan bij gewone Maco behoudt dit papier zijn natuurlijke feeling. De matte afwerking geeft een zacht en aangenaam papiergevoel. Een kunstboek, luxemagazine of creatieve folder... 
Maco Design Mat maakt het allemaal net iets fraaier.

a better print
with less footprint

De keuze van het juiste papier is meer dan ooit belangrijk. 
Maco Design Mat is Cradle to Cradle Certified® Silver, wereldwijd de standaard voor producten die veilig, circulair en verantwoord gemaakt zijn. Hoe we vandaag producten ontwerpen en maken, vormt de wereld waarin we morgen zullen leven.

fabriek naast de rivier in zweden
→ Diep verscholen in de Zweedse bossen staat de papierfabriek van Grycksbo. De fabriek draait volledig op energie afkomstig van een eigen biocentrale.

In het het hartje van het Zweedse Dalarne, diep verscholen in de bossen, staat de papierfabriek van Grycksbo. Sinds 1740 kent Arctic Paper er een lange traditie in het maken van prachtige papiersoorten. Op een geheel eigen manier maken ze gebruik van een enkel coatingsproces dat het papier een unieke touch geeft en de bedrukbaarheid ervan bevordert.

Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, milieuvriendelijke productieprocessen en groene energie- en transportsystemen, streven ze om één van de milieuvriendelijkste papierfabrieken van Europa te worden. Dankzij deze inspanningen werd de fabriek in 2021 bekroond met een Silver level Cradle to Cradle-certificering.

cradle 2 cradle

Cradle to Cradle Certified®

Toonaangevende merken, retailers, ontwerpers en fabrikanten in de hele waardeketen vertrouwen op de Cradle to Cradle Certified Product Standard om ervoor te zorgen dat de impact van hun producten op mens en planeet positief is.

Cradle to Cradle Certified beoordeelt de veiligheid, circulariteit en verantwoordelijkheid van materialen en producten in deze vijf categorieën:

materiële gezondheid

Zorgen dat materialen veilig zijn voor mens en milieu.

productcirculariteit

Een circulaire economie mogelijk maken door regeneratieve producten en procesontwerp.

water & bodembeheer

Zorgen voor schoon water en gezonde bodems.

sociale 
rechtvaardigheid

Mensenrechten respecteren en bijdragen aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving.

schone lucht en 
klimaatbescherming

Schone lucht beschermen, hernieuwbare energie bevorderen en schadelijke uitstoot verminderen.

FSC mix

FSC® mix label

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties.

FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door te kiezen voor papierproducten met een FSC claim, helpt u mee aan het verantwoorde beheer van de bossen wereldwijd.

Een 'FSC mix' label geeft aan dat het papier afkomstig is uit een productieproces waarbij FSC materiaal gemengd wordt met gerecycleerd materiaal en/of gecontroleerd materiaal. Elk product met een 'FSC mix' claim vertegenwoordigt voor minstens 70% FSC-waardige inputs.


opgeviste
beelden

© Rose van de Leest, Thierry Lavender, Wanda Detemmerman

De Schelde verdrinkt in plastic soep. Meer dan acht jaar zijn Rose van de Leest en Thierry Lavender tussen die rotzooi op schattenjacht gegaan.

Zij verzamelden er de sprekende beelden die je kan zien op de stalen van onze nieuwe papiersoort. Jutten als het nieuwe hergebruiken en upcyclen. Dit is wat we bij Zwartopwit óók doen: op schattenjacht gaan. Tussen de bergen troep op zoek gaan naar pure schoonheid. Om er — binnen alles wat duurzaam en volstrekt ecologisch verantwoord is — dan de ‘pareltjes’ uit te vissen. Net zoals dit papier, Maco Design Mat.


diep mat gestreken
hoge witheid
4 gewichten
1.1 opdikking
zacht oppervlak
cradle to cradle