help me!
helpcentrum
 

Alles voor een topaffiche!

Je organiseert een evenement en wil hiervoor affiches bestellen. Maar wat plaats je op een affiche? En hoe zorg je ervoor dat je affiche of poster zeker opvalt?


Zorg er in de eerste plaats voor dat je affiche een antwoord biedt op volgende vragen: wat - waar - wanneer? Wat organiseer je? Gaat het om een party of een eetfestijn? Waar gaat het door? En wanneer zal het plaatsvinden? Geef ook een toegangsprijs mee of benadruk eventueel dat het om een gratis evenement gaat. Vermeld de organisator van het evenement. Probeer deze info zo bondig mogelijk te omschrijven. Less is in dit geval echt wel more.
Om op te vallen plaats je een echte eyecatcher. Dit kan een mooie illustratie, grafisch element of een foto zijn.
Je hebt affiches in alle formaten. Van een kleine A4 tot de grotere baanaffiches. Let er bij je opmaak op dat elke affiche een andere toepassing heeft. Een A2 affiche die bij de plaatselijke slager hangt bekijk je op een andere manier dan de baanaffiche waar je snel langsrijdt. Plaats op een baanaffiche enkel het aller belangrijkste. En plaats het extra groot.
Heb je een website van je evenement en is deze ook up-to-date? Vermeld dan zeker de url zodat mensen eventueel extra info kunnen opzoeken. Vermeld tot slot je eventuele sponsors.
Tip: Plaats ons logo voldoende groot op je affiche. Gebruik de promocode “sponsor” bij de afwerking van je bestelling en ontvang meteen 5% korting. Bekijk hier alle info & voorwaarden.
Vergeet tot slot de verantwoordelijke uitgever (v.u.) niet te vermelden dit kan in het klein aan de rand van je affiche. Dit moet een meerderjarige inwoner van België zijn. Je vermeldt de volledige naam en (persoonlijk) adres. Bij illegaal plakken, wordt eerst de verantwoordelijke uitgever aangesproken en vervolgens de organisatie.
Affiches_waterop
Affiches_waterop