help me!

maco recycled

Maco staat voor ‘Machine Coated’. Het ongestreken basispapier wordt gestreken en aan beide zijden voorzien van een zijdezacht oppervlak. Voortaan is Maco bij Zwartopwit ook beschikbaar in 3 gewichten gemaakt van 100% gerecycleerde vezels. Hierbij is er geen verschil in drukkwaliteit of de witheid van het papier. Ecologisch zonder compromissen!

Met onze nieuwe baseline ‘duurzaam drukwerk’ in het achterhoofd, maken we een belangrijke omschakeling: 100% gerecycleerd papier wordt voortaan de standaard en niet langer het alternatief. Daarom vervangen we enkele papierkwaliteiten uit ons gamma door meer duurzame alternatieven.

De gestreken kwaliteit Maco Silk is al jarenlang een populair papier waar veel bestellingen op gedrukt worden. In onze zoektocht naar een duurzaam alternatief, kwamen we uit bij Cocoon Silk. Een gestreken papier, gemaakt van 100% gerecycleerde vezels. Dit papier heeft dezelfde hoge witheid en valt nauwelijks te onderscheiden van een traditionele Maco Silk. Onder de noemer Maco Recycled bieden we het voorlopig aan in deze 3 gewichten: 130, 150 en 250g. Ook de niet-gerecycleerde Maco blijft in het aanbod zitten.

Bekijk hier het volledig vernieuwd aanbod papiersoorten
of vraag je stalenpakket aan.