help me!

Voor elke online bestelling geven wij €1


Op de bres voor de
straatkinderen van León

Nicaragua is, na Haïti, het armste land van Centraal-Amerika. De extreme armoede treft er ook kinderen en jongeren. Daarom geven wij van 12 tot 25 februari voor elke online bestelling €1 aan de straatkinderen van León.

Voor toeristen die Nicaragua bezoeken is León nochtans een favoriete plek. Zij komen er voor het uitgaansleven, de hanengevechten, de gigantische witte kathedraal of voor ‘El Fortín’. (Dat is het fort dat het leger van Somoza gebruikt heeft om de Sandinisten te verslaan en waar de organisatie die ZwartOpWit met deze actie steunt naar is vernoemd.) Toeristen komen om te vulkaanboarden op de Cerro Negro. Ze zoeken afkoeling op het strand van Las Peñitas of in ijssalon Kiss Me. Want León is de warmste stad van het land. Gemiddeld is het er 34 graden in de schaduw…

De toeristische attracties vormen echter een schril contrast met het leven van de plaatselijke bevolking. Die hebben er te kampen met extreme armoede. Oók kinderen en jongeren zijn daar het slachtoffer en de dupe van. Om te overleven zoeken ze in de moordende hitte op de grote vuilnisbelt en in de straten van de stad uren- en dagenlang naar recyclagemateriaal. Dat proberen ze te verkopen aan tussenhandelaren. Ze gaan zelden of niet naar school.

Broodnodig

De organisatie ‘Niñas y Niños del Fortín’ (Meisjes en Jongens van het Fort) trekt zicht het lot van deze straatkinderen aan:
- Ze koken voor hen elke dag een gezonde warme maaltijd, Voor de meeste kinderen is dat trouwens het enige dat ze überhaupt te eten krijgen.
- Ze zorgen ervoor dat ze naar school gaan en helpen hen bij hun huiswerk.
- Ze geven hen de kans om met leeftijdsgenootjes te sporten en te spelen. Ze bezorgen hen letterlijk en figuurlijk de ruimte om kind te zijn.

Maar ook de organisatie zelf moet knokken om haar hoofd boven water te houden en om te kunnen blijven bestaan. Daarom geeft ZwartOpWit hen graag een broodnodig steuntje in de rug: Tot 25 februari geven wij voor iedere online bestelling 1 euro aan de straatkinderen van León. Dit geld gaat integraal naar de organisatie ‘Niñas y Niños del Fortin’. Om hen te helpen ook de straatkinderen van Léon kind te laten zijn.

We houden je op de hoogte en zullen je de opbrengst laten weten!


De inzamelactie loopt van 12 tot 25 februari 2018.
Voor elke online bestelling geven wij €1.