help me!

download

Download onze pdf-settings, kleurinstellingen en logo's om je drukwerk correct op te maken.

logo zwartopwit, duurzaam drukwerk


Switch jij ook naar duurzaam drukwerk en ben je er net zo fier op als wij? Neem dan het label van Zwartopwit op in je ontwerp. Zo maak je kenbaar dat je drukwerk 100% CO2-neutraal gedrukt werd. Download de verschillende logo's of kies één van onze vaste sponsorformules.

Download de logo's van Zwartopwit

pdf-presets voor adobe


Gebruik onze pdf-presets om je Adobe-software correct in te stellen voor het exporteren van pdf-bestanden.

Je kan ze importeren in Adobe InDesign, Illustrator of Photoshop via volgend menu:
Edit > Adobe PDF Presets > Define

Download onze pdf-presets

handleidingen kleurinstellingen


Om een idee te hebben hoe je drukwerk er zal uitzien, is het van belang je beeldscherm juist in te stellen. Meer uitleg over de kleurinstellingen vind je hier.

Download handleiding profielen in Adobe Illustrator Download handleiding profielen in Adobe InDesign Download handleiding profielen in Adobe Photoshop

technische kleuren


Een fluo kleurtje, spotlak of een speciale uitsnijding? Er bestaan veel technische snufjes die jouw ontwerpen kunnen doen schitteren. Om deze extra’s toe te passen heb je wel het juiste kleurenpalet nodig. Download hier onze technische spotkleuren, zo bespaar je onze prepressers veel werk. Vergeet niet dat deze kleuren steeds in overdruk moeten staan!

Download technische kleuren

opmaaksjablonen


In onze webshop staan handige pdf- en IDML-opmaaksjablonen bij de meeste producten. Deze zijn een prima basis voor jouw ontwerp, zo ben je alvast zeker dat je werkt op het juiste formaat.

Het IDML-sjabloon kan je in InDesign openen als nieuw document en meteen aan de slag gaan. Het pdf-sjabloon plaats je op een extra laag in je document en deze laag zet je uit voor je het ontwerp exporteert naar een pdf-bestand. Belangrijk want anders staat het sjabloon op je drukbestand.

Je kan ook werken zonder het opmaaksjabloon maar dan is het erg belangrijk dat je onze druktechnische gegevens van jouw product respecteert inzake bleed, formaten vouwlijnen enz...

Meer info over onze InDesign-templates bij gebruik van speciale inkten, vind je hier.

Download de InDesing template