help me!
datum: 09/04/2019

Wagenoord: ons oord in Mechelen-Noord

Mechelse hotspot én servicepunt van ZwartOpWit

Wagenoord: ons oord
in Mechelen-Noord

De voormalige autogarage Festraets werd begin 2018 omgebouwd tot servicepunt van ZwartOpWit slash evenementlocatie slash co-workingsspace slash meetingsruimte. Sara en Thomas wagen zich in dit Mechelse oord aan iets nieuws. En zo werd naam én concept -Wagenoord- geboren. Hoog tijd voor een babbel met de stuurvrouw van dit project.

Wie naar Mechelen afzakt, zet maar beter Wagenoord op z’n lijstje. In een jaar tijd uitgegroeid tot hotspot van de stad. Sara Feskens (31) én Thomas Van Roost (35), de initiatiefnemers van Wagenoord zijn niet aan hun proefstuk toe. Het ondernemende duo is de bezieler van de zalige burgerketen Il Cardinale. “Onze site bevindt zich in Mechelen-Noord, aan het oudste pompstation van de stad”, vertelt het creatieve mastermind Sara. “Het bedrijvencentrum huisvest o.a. een evenementenlocatie, co-workplek, eetbar & houtatelier.” Sara verzorgt de public relations én zet zich dagelijks in voor het welzijn van zichzelf en haar team. In Eetbar De Wilde tovert Jente De Wilde de lekkerste dingen in de potten en pannen. Zo houdt het team er wekelijks een BBB met hun vaste co-workers. “Alles behalve een verstevigende borsten-billen-buik-workout”, lacht Sara. “Koud bier, bieterballen (vegan bitterbal), kaasballetjes én een wijntje of 2.” Alleen daarvoor wil je hier komen co-worken!

“Onze wekelijkse BBB is teamverstevigend, aan buik-borst-billen-versteviging doen we dan niet."

Belgisch kampioen

Interieurvormgeefster Sara buigt zich steeds over het concept, de inrichting & sfeer van de projecten. Er is dan ook aan alles gedacht. Lees: hippe hoekjes en verwijzingen naar de oorspronkelijke bestemming van de plek. De locatie is ook in televisieland gegeerd o.a. de Bende-film “Niet Schieten” werd er gedraaid en ook evenementen zoals Cinema Canvas vonden er hun plek.

Het interieur klopt als een (Auto)bus,
zonder afgelikt te zijn.

Achter elke sterke vrouw staat nog een sterkere man. “Thomas is mijn tegenpool”, vertelt Sara. “Hij is (nét niet) bezeten door jobvereenvoudiging, efficiëntie, innovatie & technologie.” Dat maakt dat ze steeds bezig zijn met het optimaliseren van hun werking. “De vele activiteiten vragen ook écht goede afspraken en een duidelijke structuur - “danku Thomas". In het begin is die er niet, dat maakt dat je werk veel van je vraagt”, vertelt Sara. Die energie kan er alleen maar zijn als ze hun lichaam en geest ook vaak genoeg rust gunnen. “Thomas vindt zijn rust in het sporten.” Is hij niet aan het werk, dan loopt hij Ultra Trail Runs in Schotland of roeit hij zichzelf Belgisch Kampioen. “Ik vind rust buiten in de natuur en in vaak genoeg alleen zijn.”

Telepathie

“Thomas en ik hadden de eer zelf gebeld te worden door ZwartOpWit met de vraag een nieuw servicepunt te worden!” Enkele weken voor het bewuste telefoontje hadden ze het erover dat ze het heel erg fijn zouden vinden een servicepunt van ZwartOpWit te kunnen/mogen zijn. “Et voilà, onze gebeden werden gehoord", lacht Sara.

Wagenoord krioelt van de creatieve ondernemingen. “Momenteel zijn er 14 kleine en minder kleine bedrijven actief op onze site,” vertelt Sara. Menig grafisch bureau vult hun co-workspace. “In die sector is er vaak & veel nood aan drukwerk, wijzelf hebben ook een grafische achtergrond en laten ook nogal graag eens ‘iets printen’. Servicepunt zijn houdt in dat wij een samenwerking hebben met de leukste drukkerij van het land! En ook dat mensen hun drukwerk (bijna) dagelijks kunnen ophalen op onze locatie.” Daarnaast adviseren & informeren ze klanten over hun drukwerk. “In ons Mechelse servicepunt word je op je wenken bediend door Thomas of onze collega Hanne - “gastvrouw van de betere soort” - gniffelt Sara.

What’s next? “Wagenoord zal ongetwijfeld blijven groeien. We zullen in het najaar enkele ruimtes beter/anders indelen, waardoor er plek gecreëerd wordt voor nieuwe bewoners, de evenementlocatie wordt ook uitgebreid!” Hou vooral hun sociale media kanalen in de gaten of laat je drukwerk eens leveren in het servicepunt en ontdek hun showroom. ”Kom - met een lege maag - en laat je verrassen. Al wat Jente op je bord tovert is lekker. Echt lekker!"

Praktisch

Website Wagenoord I Instagram @wagenoord.mechelen
Zin in Bieterballen? Check de menu en reserveer een tafeltje.

Openingsuren servicepunt