help me!
datum: 01/04/2019

Huwelijksuitnodiging

YES! Jij gaat trouwen!


Wanneer verstuur ik mijn trouwuitnodiging?

Jij bent verloofd? Proficiat! Nu kan het plannen, uitzoeken en regelen beginnen. Eerste werk is een datum vastpinnen. Van zodra jullie dag gekozen is, kan je de gasten - liefst ruimschoots op tijd - op de hoogte brengen van W-day. Maar wat is op tijd?

Wat moet er op een save-the-date?

De naam zegt het zelf, doel van deze kaart is vrienden en familie op de hoogte te brengen van jullie trouwdatum. Zo kunnen de gasten deze dag alvast vrijhouden in hun agenda. Naast de datum mogen ook jullie namen en eventueel contactgegevens niet ontbreken. De overige info houd je voor de uitnodiging zelf. Je verstuurt je save-the-date van zodra de datum bekend is.

Hebben jullie al nagedacht over een thema? Wordt het een chique of meer casual feest? Trouwen jullie in de winter of zomer? Allemaal items waarmee je rekening kan houden bij de keuze voor de stijl van je drukwerk.

Idealiter ligt het ontwerp van de save-the-date in lijn met de uitnodigingen die jullie later zullen versturen.

Trek de stijl ook door in de aankleding (bedankjes, welkomstbord,…) de dag zelf. Zo wordt het geheel écht iets van jullie.

Wanneer laat ik de uitnodigingen drukken?

Tenzij je je huwelijk last-minute regelt, stuur je de uitnodiging best zo’n 6 tot 8 weken voor W-day. Trouw je in de zomer(vakantie) en heb je geen save-the-date verstuurd? Verstuur de uitnodiging dan nog wat vroeger.

Jullie gastenlijst moet dus min of meer vastliggen, zo heb je een idee van de oplage. Hoe ziet de planning er concreet uit? Heb je dag- en avondgasten? Of maak je geen onderscheid? Maak een aangepaste versie van je uitnodiging per festiviteit. Is er een dresscode? Vermeld ook alle locaties in een overzichtelijk tijdschema.

Laat je gasten tijdig hun komst bevestigen, zo ben je zeker van hun aanwezigheid.

Vergeet ook jullie contactgegevens en manier van bevestigen niet te vermelden. Je kan bijvoorbeeld een extra bevestigingskaartje toevoegen dat de gasten kunnen terugsturen of maak een e-mailadres speciaal voor jullie dag. Zo behoud je het overzicht van alle aanwezigen.

Laat minstens een 10-tal kaartjes per versie extra drukken, moest je nog een extra gast willen toevoegen of er iets zou mislopen bij het versturen kan je dit zonder problemen opvangen. Voor de prijs moet je het ook niet laten, vaak scheelt het weinig of niets om enkele kaartjes extra te laten drukken.

Wij zorgen dat je je niet druk hoeft te maken over het drukwerk!

Al eens gedacht aan een alternatief materiaal? Een uitnodiging op hout bijvoorbeeld?

Foto's Studio Dotte & Studio Sproet

Zelf drukwerk bestellen?

Het juiste papier/materiaal kan het niveau van je huwelijksdrukwerk nog optillen. Twijfel je bij je keuze? Vraag vrijblijvend info via zwartopwit@zwartopwit.be of bel ons
op het nummer 014 28 58 78.

Vraag je gratis stalenpakket aan. Haal er één af in onze servicepunten of laat het bezorgen via de post.