help me!
datum: 04/09/2019

Balls & Glory

Balls & Glory, lokaal én handgedraaid

Ondernemen met ballen

Balls & Glory, het ballenrestaurant van Wim Ballieu, is een pionier in het Belgische fast-casual landschap. Door hun eigen boerderij & passie voor slow food zijn ze een welkom alternatief op de steeds groeiende fast-food-ketens. Ook in hun partner- en leverancierskeuze, gaan ze liefst voor lokaal én handgedraaid.
En zo kwam ook ZwartOpWit op hun pad.

Balls & Glory brengt letterlijk de boerderij van onze grootouders naar de city-jungle. In 2019 werden ze verkozen tot retail-concept van het jaar. Door hun omni-channel aanpak met o.a. thuisleveringen door Deliveroo, foodtrucks & deli-stores. “Bovenal zijn we natuurlijk fier dat we onze "goeie Belgische kost" de wereld kunnen insturen”, vertelt ballenbezieler Ballieu. “De aanpak van ZwartOpWit is voor ons interessant omdat we centraal kunnen bestellen en het drukwerk snel & nauwkeurig aan de verschillende verkooppunten of evenementen laten leveren.” Balls & Glory is intussen op 7 vaste locaties te vinden. “De bestellingen worden vlot naar verschillende adressen verstuurd en verdeeld." De vaste huisstijl wordt verzorgd door Designskills uit Diest. Het ballenrestaurant blijft steeds trouw aan hun kernkleuren & lettertypes maar ze proberen zo vaak als mogelijk samen te werken met lokale tekenaars & illustratoren om hun grafische look & feel nét dat ietsje meer te geven.

“Met vakmanschap & handgedraaid, trachten we ook onze ontwerpen te verwerken, net zoals onze gehaktballen.”
Het magnetische menubord met inwisselbare gerechten.

Menukaart

ZwartOpWit begeleidt de klant en zorgt voor het hele plaatje als het moet. In functie van de nood bedenkt de drukkerij een oplossing op maat. Zo was er bij Balls & Glory de vraag naar inwisselbare menuborden. ZwartOpWit maakte een gepersonsaliseerd magneetbord met aanpasbare magnetische gerechten. De kleine magneetjes (0,25 mm) werden zowel voorgedrukt als blanco aangeleverd. Suggesties kunnen dus steeds wisselend op het bord getoond worden. In tegenstelling tot de standaard magneetborden zijn deze panelen echte lichtgewichten. Ideaal dus voor plaatsing boven hun toog. En niet onbelangrijk, het is ook schappelijk van prijs.

Puree

Door een stalenpakket met materialen te sturen wordt de klant geholpen in de keuze van de juiste materialen. Indien gewenst komt onze print adviseur ter plaatse en kan zelfs de opmeting en plaatsing verzorgd worden. Naast de menuborden, produceerde ZwartOpWit ook de flesetiketten, PVC (3 mm) infoborden en A3 scheurblocs met het menu. Bij het binnenkomen scheuren klanten een blaadje van de bloc en kruisen daarop hun bestelling aan. De keuken zit zo nooit in de puree en weet meteen welke ballen er gebakken moeten worden.

Foto's: Balls & Glory

Flesetiket geproduceerd door ZwartOpWit.

Zelf drukwerk bestellen?

Niet gevonden wat je zocht? Of zoek je een oplossing voor een specifiek probleem? Stuur gerust een mailtje via info@zwartopwit.be of bel naar ZwartOpWit op het nummer 014 28 58 78