help me!

Zo groen
da’s niet te doen

Bij ZwartOpWit hechten we veel belang om milieubewust
en ecologisch om te gaan met ons drukwerk.

Zo werken we met papier met een
FSC-label milieuvriendelijke inkt en is de productie volledig in eigen
land en beheer.

Onze stroom wordt voor de volle 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en waterkracht.

We sensibiliseren onze klanten om hun drukwerk te bundelen in één transport. Zo leveren we op vaste dagen waardoor we minder vrachtwagens de baan opsturen.

Om de waterproblematiek mee aan te pakken, werkte ZwartOpWit samen met de vzw Kinderen van Cambodja en zorgden we voor de druk van hun kerstkaarten.
Met de opbrengst hiervan, konden er maar liefst 9 nieuwe waterputten aangelegd worden in Cambodja. Eén waterput voorziet in de behoeften van water voor één familie. Tijdens het droogseizoen hoeven de inwoners dus niet meer zo ver te wandelen om hun water te halen. Vzw Kinderen van Cambodja heeft één van de 9 waterputten opgedragen aan ZwartOpWit.

FSC, niet zomaar
een label

Al onze gestreken papierkwaliteiten en enveloppen dragen het FSC-logo, ook de ongestreken laserkwaliteit en het briefhoofdpapier. FSC of Forest Stewardship Council is een non-profit organisatie die is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen. Anno 2011 wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en ICCO. De zogenaamde FSC-standaard voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu en economische belangen in balans.

Een drukkerij die het FSC-keurmerk wil gebruiken en FSC-gecertificeerde producten wil verwerken, moet meewerken aan een audit georganiseerd door een onafhankelijke certificeringsinstantie. Drukkerij Bulckens behaalde dit certificaat begin 2009 (FSC Mixed Credit CO15373).

FSC is onze standaard. We drukken dus steeds op FSC-gecertificeerd papier. Naast het brede gamma aan FSC-papierkwaliteiten, mochten
100% gerecycleerde papiersoorten niet ontbreken. 

Cyclus print is een hoogstaand grafisch papier met een natuurlijke tint, vervaardigd uit 100% gerecycleerde vezel. Cyclus heeft een groot aantal milieucertificaten waaronder ‘De Blauwe Engel’, het Europees Ecolabel (EU-flower), ISO 14001 en EMAS
Ecologisch zonder compromissen!

We geven alle afval gescheiden mee aan een gecertificeerde firma voor recyclage of verwerking. Daarnaast worden alle chemische stoffen en solventen gerecycleerd. 100% recyclage van papierafval en van drukvormen. Niet te doen zo groen!