help me!
tips 'n tricks
 

BLINDDRUK

Bij blinddruk wordt er een reliëf aangebracht in het papier. Een stijlvolle manier om zonder inkt een element aan je ontwerp toe te voegen.

Het papier wordt geperst tussen een metaal en een zacht polymeer, hierdoor krijg je een verhoogd of een verdiept beeld. Het reliëf is afhankelijk van het gebruikte papier.

Blinddruk kan je best selectief gebruiken. Je krijgt het mooiste en meest stijlvolle effect als je enkel je logo of een kleine afbeelding in blinddruk plaatst. Ideaal voor het beveiligen tegen namaak bij bv. toegangskaarten.

Wil je graag een polymeer op maat laten maken vraag dan vrijblijvend prijs bij offerte@zwartopwit.be.

Let op:

Kies je voor blinddruk dan is het reliëf ook aan de achterzijde van je document zichtbaar. Hou hier rekening mee bij het maken van je ontwerp.

Hoe lever je aan:

Maak het basisontwerp van je drukwerk op je vertrouwde manier. De blinddruk maak je in een apart document dat exact dezelfde afmetingen heeft als je basisontwerp.

In dit document plaats je het element dat je graag in blinddruk wil zien in 100% zwart (geen samengesteld zwart!). Gebruik geen andere kleuren in dit document. Plaats het element op de plaats in het ontwerp waar jij wil dat de blinddruk wordt aangebracht.

Lever één aparte PDF aan met daarin alle pagina’s voor de blinddruk in dezelfde volgorde als de PDF met je basisontwerp. Gebruik het woord ‘blinddruk’ in de benaming van deze PDF.

Bij de upload is er een mogelijkheid om je afwerkingsbestand aan te leveren.

Meer info over blinddruk lees je hier

Blinddruk
Blinddruk